Categorieën
CDJ

Customer Journey tool van Google

Op een van de vele sites van google kwam ik de volgende tool tegen die help om inzichten te krijgen in de stadia en media gebruik leidend tot een online aankoop.  Deze manier van kijken maakt onderscheidt in vier generieke stadia, namelijk: “awareness”, “consideration”, “intent”, “decision” en  verschillende soorten van online interactie, onder andere: email, direct verkeer, betaalde search, social referrals, referrals van andere sites, etcetera. De tool kan onderscheid maken in verschillende industrieën en geografische spreiding, daarnaast is het mogelijk om benchmarks te zien, zoals het plaatje hieronder.

Het is een mooie tool die organisaties kunnen gebruiken om hypotheses op te stellen over de eigen customer desicion journey’s, de kanalen, gemiddelde order grootte, leadtime en dropout rates.  Kortom geen heilige graal maar een goed voorgerecht om verder te onderzoeken!

preview CDJ dashbord

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.