Categorieën
Content Management Marketing

Polarizing Branding Google versus Microsoft

In de Harvard Business Review van november stond een artikel over polarizerende branding. Hierbij zet een brand in op de ‘haters’ of de ‘lovers’ om een wig te drijven tussen deze twee groepen. De positionering ten opzichte van andere brands is daarbij een nuttig middel, zie bijvoorbeeld de advertenties van Coca Cola en Pepsi laatst.

TNW publiceerde gisteren een nieuw hoofdstuk in de reclames van Microsoft gericht tegen producten van google. De hele site Scoogled staat in het teken van de uitleg van Microsoft om uit te leggen waarom alle producten van Google niet deugen, soms leuk maar in de end is het ondertussen best een grote site geworden… De reactie van Google op de laatste episode is lekker droog en met een goede sneer: “Microsoft’s latest venture comes as no surprise; competition in the wearables space really is heating up.”. Google is bezig met Glass terwijl Microsoft truien gaat verkopen…

Het lijkt me niet dat de marketing gericht is op het werven van klanten van Google maar juist op het versterken van de liefde voor Microsoft bij de Microsoft ‘lovers’. Zeker omdat bijna alle ‘redenen’ waarom de Microsoft producten beter zijn geen feiten zijn… 😉 Ik denk dat het effect van de campagne voor Google zelfs positief is gezien de pro-google reacties op bijvoorbeeld de blogpost van TNW.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.