Categorieƫn
CDJ

Het moment van de waarheid!

Ok, let op! Uw klant heeft na het afwegen van veel alternatieven voor uw product gekozen. Allereerst kwam uw product op een lange lijst van alternatieven en bleef daarop staan toen deze lijst terug gebracht werd naar een korte lijst. Uiteindelijk viel de keuze op uw product. Uw klant gaat genieten van uw product of dienst. Maar dan komt een trigger voor een herhaal aankoop… Wat gaat de klant doen, opnieuw de keuze maken of opnieuw kiezen voor uw product?

Op dit moment wordt echt de balans opgemaakt, was de eerste keuze goed en voldeed het product aan de verwachtingen? Wanneer u overtuigd bent van de kwaliteit van uw product kunt u denken dat het product zichzelf verkoop en dat een herhaal aankoop logisch is. Hiermee loopt u een groot risico. Alles is perceptie en dus kunt u niets aan het toeval overlaten. Maak er werk van, help de klant in het gebruik, zorg voor een band met uw producten. Geef en bevestig een positieve ervaring met uw product.

Onlangs was ik op zoek naar een nieuwe laptop (trigger voor herhaal aankoop) en ik heb heel duidelijk gekozen voor een herhaal aankoop. Geen alternatieve merken bekeken maar alleen een nieuw model uitgezocht. Dus de beslissing om te kopen was snel gemaakt, op basis van positieve ervaringen en mijn perceptie van mijn vorige laptop en de volgende! Kortom Dell, Asus en alle anderen hadden voor mij geen kans tegen Apple šŸ˜‰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.