Categorie├źn
Reviews

De weg naar het informatie paradijs

De afgelopen periode heb ik het boek het informatie paradijs van Guus Pijpers gelezen. Dit boek geeft op een hele pragmatsiche wijze handvatten om de weg naar het informatie paradijs te vinden en wanneer je het paradijs gevonden hebt hoe je in het paradijs jouw weg kan vinden.

Guus maakt op een hele makkelijke en toegankelijke manier duidelijk dat informatie in deze economie onontkoombaar is. Er is steeds meer informatie dus de vraag hoe we de juiste informatie tot ons kunnen nemen wordt steeds relevanter. De lezer krijgt ten eerst inzicht in wat informatie precies is en dat vorm en inhoud van informatie minstens net zo belangrijk zijn. Met behulp van een aantal vragen krijgt de lezer inzicht in zijn eigen informatie behoeftes en gebruik. Het blijkt dat de gemiddelde mens veel op zoek is naar informatie en hij weet daarbij eigenlijk niet waarom hij of zij dit doet. Heel veel informatie die wij lezen heeft nauwelijks echte waarde. Guus geeft vervolgens een aantal manieren om informatie te negeren en beter tot je te nemen. Daarnaast krijgt de lezer ook veel praktische voorbeelden hoe hij informatie beter kan communiceren. Dit alles wordt duidelijk gemaakt met een groot aantal praktische voorbeelden, onder andere uit de gezondheidszorg.

Het boek leest erg prettig en je krijgt het gevoel dat je Guus het boek hoort vertellen. Persoonlijk vond ik dit heel prettig maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen dit even prettig vindt. Het boek is te bestellen op managementboek.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.